Destia
Ladataan...

Destian sidosryhmäjulkaisu

Torilla tavataan!

Toimiva Suomi  · Julkaistu 08.10.2018

Surkea sääkään ei hidasta vauhtia, kun Destia uudistaa Kansalaistoria Helsingin ydinkeskustassa. Tiiviissä kaupunkiympäristössä rakentaminen vaatii tositoimijoilta monenlaista erikoisosaamista.

Syysmyrsky riepottaa puita ja pöllyttää hiekkaa, tumma taivas enteilee sadetta. Työmaalla hurisevat imupumput, ja kaivinkoneet raivaavat tilaa uusille hulevesijärjestelmille. Pyörökuormaaja tuo lisää graniittia kivimiesten naputeltavaksi. Sää on surkea, mutta töitä se ei haittaa, kun Helsingin Töölönlahden eteläkupeeseen rakennetaan Kansalaistoria ja Makasiinipuistoa.

Helsingin keskustakirjasto Oodin rakennustyömaan lisäksi työmaata rajaavat Musiikkitalo, nykytaiteen museo Kiasma ja Sanomatalo. Mannerheimintien toisella puolella seisoo Eduskuntatalo. Nyt ollaan aivan Helsingin ytimessä.

– Kansalaistori ja Makasiinipuisto muodostavat yhdessä keskustakirjasto Oodin etupiha-alueen, sanoo projektinjohtaja Anna Nyyssönen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

– Urakkaan kuuluu pohja-, vesihuolto- ja viherrakentamistöitä. Osa maarakentamistöitä ovat pilaantuneen maamassan poisvienti sekä luonnon- ja betonikivetyksien asentaminen.

Alueesta tehdään mitä erilaisimpien yleisötapahtumien näyttämö ja kaupunkilaisten vihreä olohuone, joka yhdistyy Helsingin keskuspuistoon.

– Tämä on mielenkiintoinen ja haastava työmaa, sillä töitä tehdään todella näkyvällä paikalla keskellä vilkasta pääkaupunkia, toteaa Destian työpäällikkö Kimmo Perttu.

– Työssä pitää huomioida yhtä hyvin niin henkilöauto- ja bussiliikenne kuin aluetta ympäröivät jalankulku- ja pyöräilyreitit. Oman säväyksensä työmaalle tuo ympärillä elävä kaupunki tapahtumineen.

Urakkaan kuuluu pohja-, vesihuolto- ja viherrakentamis­töitä.

Toukokuussa alkaneen vaativan urakan etenemisellä on kaksi tinkimätöntä kirittäjää. Syyskuun loppuun mennessä noin puoleen väliin edenneet kivetystyöt luovat pohjan Kansalaistorille, jolla vietetään Oodin avajaisia joulukuun 3. päivä. Valmista on oltava marraskuun puoliväliin mennessä.

Tämän jälkeen alkavat rakennustyöt Makasiinipuistossa, jonka luovutus on ensi vuoden kesäkuun 28. päivä. Pelivaraa ei ole, sillä puiston viereinen Finlandia-talo on 1.7.2019 alkavan Suomen EU-puheenjohtajakauden päätapahtumapaikka. Silloin lähiympäristön on oltava mallillaan.

– Tällä hetkellä kriittisin työvaihe on Kansalaistorin kivetys. Luonnongraniitilla päällystettävää aluetta on yli 12 000 neliötä, ja jokainen laatta- ja nupukivi nuijitaan käsityönä paikoilleen, Perttu sanoo.

Kymmenien tuhansien kivien työmaalla tehdään pitkiä päiviä eri vuoroissa aamukuudesta iltakymmeneen. Luonnonkivilaatoituksesta rakentuvat myös pieni porrastasanne ja Kansalaistoria reunustavat matalat muurit. Marraskuuta lähestyttäessä kivetystyöt ovat olleet syyssäiden armoilla, sillä kovilla sateilla työmaan ylle tarvitaan telttakatos. Se on myös varustettu lämmityslaitteilla siltä varalta, että kivetystyön lämpötilaraja, +5 astetta, alittuu.

Kivetystyömaan vieressä myllää hulevesiviemäröinnin uusimiseen liittyvä ohipumppaus, joka jatkuu vuorokauden ympäri viikonloppuja myöten.

Helsingin tapahtumanäyttämöksi ja eläväksi olohuoneeksi rakentuvan alueen paikalla oli aikoinaan VR:n makasiinit, jotka tuhoutuivat tulipalossa vuonna 2006. Maa-aines varikko- ja varastoalueen alla oli pilaantunut vuosien saatossa.

Nyt kaikki pintakerrokset uusitaan ja pois viety maa-aines korvataan uusilla kerrosrakenteilla ja osittaisilla vaahtolasikevennyksillä. Vanhojen rakenteiden poistossa ei vältytty yllätyksiltä.

– Kaivuutöissä löytyi vanhoja kaivoja ja viemäreitä, jotka on nyt tulpattu ja katkaistu. Myös poiskuljetettavan pilaantuneen maan määrä osoittautui seitsemän kertaa ennakkoarvioita suuremmaksi, mikä teetti lisätöitä, kertoo Destian työmaapäällikkö Sirpa Hämäläinen.

Alueen kaivuutöissä vedetään putkitukset tapahtumasähkölle ja ulkovalaistukselle. Pintatöihin puolestaan kuuluu Sanomatalon vieressä kulkevan Eero Erkon kadun kivetys sekä Makasiinipuiston viheralueiden rakentaminen ja istutukset. Keskustakirjasto Oodin edustalle rakennetaan leikkialue kiipeilytelineineen.

Alueen pitkästä historiasta jää muistuttamaan taiteilija Akseli Leinosen Makasiinipuistoon tekemä tiililadontataideteos Massa. Lähes 200 neliön laajuinen teos nousee vanhojen makasiiniraunioiden paikalle.

Destia on pysynyt mallikkaasti sovitussa aikataulussa.

Rakentaminen vilkkaassa kaupunkiympäristössä vaatii monenlaisia liikennejärjestelyjä.

– Olemme keskellä suosittuja kevyenliikenteen reittejä niin Baanan, päärautatieaseman kuin Töölönlahdenkin suuntaan. Liikenteen yhteensovittamista on tehty osittaisella työn jaksottamisella, Nyyssönen sanoo.

Liikennejärjestelyjä ovat vaatineet Töölönlahdenkadun bussi- ja henkilöautoliikenne, päärautatieaseman pysäköintihalli P-Elielin sisäänajotunneli ja Musiikkitalon vierusta. Musiikkitalon eteläisen sisäänkäynnin luo on rakennettu kiertotie ja työmaalle avautuva katselukoroke. Liikennettä on rajoitettu Sanomatalon kupeessa Eero Erkon kadulla. Pyörä- ja kävelyreitit elävät työmaan edetessä, koska Helsingin vilkkain kevyenliikenteenreitti Baana syöttää alueelle jatkuvaa liikennettä.

– Kiasman huoltoliikenne on huomioitu työmaarajauksissa. Sanomatalon vierustalle avattu huoltoväylä on kapeahko täysperävaunurekkojen kääntymiselle, mutta asiat on saatu järjestettyä hyvässä ymmärryksessä ja yhteistyössä eri tahojen kanssa, Hämäläinen toteaa.

Hämäläinen kiittelee sujuvaa yhteistyötä kaupungin kanssa. Urakan haasteista on ollut yhteinen ymmärrys alusta lähtien.

Oodin rakennustöiden johdon kanssa pidetään säännöllisin väliajoin aikataulupalavereita. Työmaa-aitaa on laajennettu ja supistettu töiden etenemisen tahdissa.

– Työmaan vaneriaita on ollut hyvä ratkaisu. Se rajaa alueen selkeästi muulta liikenteeltä, eikä yksikään pyöräilijä tai kävelijä voi vahingossa eksyä rakentamisen keskelle, Nyyssönen huomauttaa.

Työmaata ympäröivä aita sai osansa värikkäästä kaupunkitaiteesta, kun Mimmit peinttaa -yhteisö kuvitti sitä Helsingin juhlaviikkojen aikana syyskuun alussa.

Omat haasteensa tiukkaan aikatauluun toivat Musiikkitalon edustalla kesällä järjestetyt ulkoilmakonsertit, jotka keskeyttivät työt torstai-iltaisin. Toukokuun lopulla työmaan ohi vilisti Naisten Kympin 10 000 juoksijaa, ja heinäkuussa työt hiljenivät presidenttien Putin ja Trump Helsingin vierailun ajaksi.

– Destia on pysynyt mallikkaasti sovitussa aikataulussa. Yhteistyömme on sujunut hyvin. Asioista on puhuttu avoimesti, ja hankaliin tilanteisiin on löydetty yhdessä ratkaisuja, toteaa Nyyssönen.

Destian työmaata ja sen aliurakoita pyörittää Töölönlahden kupeessa yhdeksän hengen työnjohtotiimi.

– Meillä on ihan mahtava porukka huipputekijöitä, joiden kanssa on ilo rakentaa Helsingin näkyvintä aluetta, Perttu kiittelee.

Työmaakierroksen jälkeen jatkamme haastattelua työmaatoimistossa, juuri sadekuuron alkaessa. Toimiston ulkoseinän keltavihreä kyltti kertoo Suomen suurimmasta olohuoneremontista.

Toinen kyltti julistaa: Torilla tavataan, pian entistäkin suuremmalla syyllä.

Yhtäkkiä sisätiloihin lankeaa pimeys – myrsky on katkaissut sähköt. Työmaahan se ei vaikuta. Hulevesien ohipumppaukset pyörivät aggregaatin voimin, ja kivityöt kestävät aluillaan olevan sateen. Työmaaportista kurvaa ulos ponttikone, sisään ajaa uusi tavarakuorma. Portin edestä hurahtaa liikenteeseen bussillinen matkustajia.

Torilla tavataan joulukuun alussa!

Destia

Destia vahvasti esillä Kaakkois-Suomen ratarakentamisessa

Toimiva Suomi  · Julkaistu 01.11.2018

Destialla on pitänyt kiirettä Kotkan alueella tänä vuonna. Voitetut urakat ovat poikineet uusia ja töitä on riittänyt koko vuoden ajan. Uusin voitettu projekti on alkanut muutama viikko sitten Mussalon satamassa. Destia työskentelee alueella perinteisten ratatöiden lisäksi pienrakentamisen, kuten salaojien ja valaistuslinjojen parissa.

– Voi sanoa, että Destian kaluston näkyvyys alueella sekä oma aktiivisuutemme on poikinut meille jatkuvasti uusia urakoita. Pyrimme tekemään kerralla valmista ”kyllä järjestyy” -hengessä. Sekä työporukan että meidän ja asiakkaiden välille on syntynyt luottamus siitä, että asiat hoidetaan hyvin, kertoo Radan työpäällikkö Sanna Rajala.

Keväällä Destia voitti kaksi Liikenneviraston urakkaa: Vainikkalan raide-eristysmuutokset ja perinteisen vaihteiden vaihtourakan Kotkan Hovisaaressa. Hovisaaren urakassa vaihdettiin parin kuukauden aikana vanhoja vaihteita uusiin. Tämän jälkeen samalta ratapihalta tuli laskentaan linjaurakka Hovisaari–Mussalo päällysrakenne- ja siltatyöt, joka sisälsi raiteiden päällysrakenteen vaihtoa noin kahden kilometrin matkalta. Urakkaan sisältyi myös kaksi siltaa, joista molempiin kuului vesieristyksen uusiminen ja toiseen siltapilarien betonikorjaustyötä. Urakassa toteutettiin myös Radan ensimmäinen omilla resursseilla toteutettu sähköratatyö.

Sattumalta Mussalon sataman alueelta oli tulossa laskentaan rataurakka. Koska Destian henkilöstöä ja kalustoa oli paikalla jo valmiiksi, heitä pyydettiin jättämään tarjous myös tulevasta urakasta, joka lopulta voitettiin.

Yhteistyötä tarjouslaskennassa ja urakoissa

Tarjouslaskennoissa ollaan Kotkan alueella selkeästi onnistuttu. Tarjouslakentaporukassa on mukana koko ketju työpäälliköstä työmaainsinööriin ja lisäksi konsultoidaan esimerkiksi hankintoja tai betonirakentamisen asiantuntijoita tarpeen mukaan. Tarjoukset tehdään yhteistyössä, joten kaikki tietävät, miten urakan on tarkoitus edetä.

– Suurin osa urakoista, jotka ovat menneet laskentaan ja jotka on voitettu, on jo valmiita. Aikataulut ovat pitäneet ja urakat edenneet suunnitelmien mukaisesti, minkä vuoksi meillä on alueella hyvä maine. Teemme tarjouslaskennassa yhteistyötä Etelä-Suomen tarjouslaskentaporukan kanssa. Kysymme laajasti vinkkejä ja ohjeita tekijöiltä, jotta saamme mahdollisimman kattavan ja realistisen tarjouksen aikaiseksi, kertoo Radan tarjouspäällikkö Mikko Sukanen.

Kotkan alueella on tehty yhteistyötä myös radan kunnossapidon porukoiden sekä ratarakentamisen porukoiden kesken. Kunnossapitoalue 6:n työpäällikkö Eija Laukkanen otti kesällä yhteyttä työpäällikkö Sanna Rajalaan.

– Laukkasen Eija soitti ja pyysi resurssiapua Mussalon sataman alueella olevaan pieneen urakkaan. Lupasimme auttaa hoitamaan parin viikon urakan, koska meillä oli tekijöitä vapaana. Vaihdoimme vanhaa raidetta uuteen noin 500 metrin matkalta, Rajala kertoo.

Jälleen kerran tämä pieni urakka ja näkyvyys sataman alueella poiki jälleen suuremman urakan, joka oli tulossa laskentaan samoihin aikoihin. Edelleen työt jatkuvat ja Destia on näkyvästi esillä kehittämässä Kotkan aluetta.

– Tämä vuosi on ollut työntekijöille lottovoitto. On ollut poikkeuksellisen hienoa, että samalle alueelle on sattunut useita urakoita. Moni on pystynyt käymään koko kesän kotoa töissä ja olemme pystyneet hienosti hyödyntämään ja optimoimaan työsuunnitelmia, aikatauluja ja kalustoa pienen porukan kesken, Rajala kiittää.

Hieno tahti jatkuu, sillä piakkoin alkaa uusi urakka, jossa Destia toteuttaa yli kolme kilometriä kaapelireittejä Kymi–Kotka-väliselle rataosuudelle. Destian värit näkyvät alueella siis myös jatkossa.

"kuvagalleria"

Destia

Lataa lisää juttuja

TILAA VIA-SIDOSRYHMÄLEHTEMME

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Destian Via-sidosryhmälehden, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua aiemmin tehdyn tilauksen.

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.